LIVE4LIFE    /    magazin    /    Zeleninové Casserole na víně

Zeleninové Casserole na víně

Magazín by George XS • 27. Březen, 2018

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone
Casserole není ve skutečnosti název pokrmu, nýbrž francouzky skleněný, keramický nebo ocelový hluboký velký hrnec. My si v něm dnes připravíme velmi rychlý oběd na bílém víně.

Čas na přípravu: 20-30 min

Ingredience

  • Olivový olej
  • 3 malé cuketky
  • 400g čerstvé rajčatové pasáty
  • 150g černých oliv
  • plechovka fazolí
  • hrnek uvařených sojových bobů
  • 2 pol. lžíce čerstvého rozmarýnu
  • 150 ml bílého suchého vína
  • hrst nasekané hladkolisté petržele
  • Další zeleninu podle chuti (brokolice, květák, mrkev, kukuřice)

Postup

  1. V menším hrnci si rozpálíme olej a přidáme na kostičky najrájené cuketky
  2. Cuketky dozlatova restujeme na středním plameni asi 10 min
  3. Přidáme víno, a na drobno nakrájenou zeleninu a přivedeme k varu.
  4. Směs vaříme, dokud se víno z poloviny neodpaří.
  5. Následně přidáme rajčatovou omáčku, olivy, sojové boby, rozmarýn a fazole
  6. Směs opět přivedeme k varu a vaříme asi 5 min.
Skutečně na tom nic víc není, podávat můžeme například s pečivem.

Kalorické hodnoty

  • Sacharidy: 32g
  • Bílkoviny: 12g
  • Tuky: 35g
  • Energetická hodnota: 468 kcal

Hodnoty jsou orientační pro celé jídlo (4 porce)

George XS
27. Březen, 2018

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone
Zatím žádný komentář

Přidej svůj názor