LIVE4LIFE    /    magazin    /    Kuskus se zeleninou

Kuskus se zeleninou

Magazín by George XS • 20. Únor, 2018

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone
Kuskus, je jednou ze základních potravin severoafrické kuchyně. Jedná se o spařenou a do kuliček tvarovanou krupici z pšenice, ječmene nebo prosa. Zajímavostí je, ,že Kuskus se při přípravě nevaří, ale zalévá vroucí vodou nebo vařícím pokrmem. Kuskus mimo jiné obsahuje vlákninu, bílkoviny, tuk, sacharidy, vitamíny a je bohatý na minerální látky, svým obsahem účinných látek podporuje trávení a je vhodný jako hlavní chod při hubnutí.

Čas na přípravu: 15-20 min

Ingredience

  • 300 g kuskusu
  • 1 lilek
  • 1 menší cuketa
  • 1/2 l rajčatového pyré
  • 2 hrsti hrášku, půlka brokolice
  • 400 g masitých rajčat
  • 1 cibule, 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce oleje
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Z lilku a cuket odstraníme slupku a nakrájíme na drobné kostičky
  2. Rajčata také oloupeme, odstraníme jadérka a stopku a nakrájíme na kostičky
  3. Na rozehřátém oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a lilek dozlatova
  4. Poté přidáme cuketu, česnek, sůl a pepř
  5. Přilijeme rajčatovou šťávu, 1/2 l vody a přidáme kuskus
  6. Necháme asi 10 minut podusit, občas zamícháme aby se směs nepřipálila
  7. Pět minut před koncem vaření přidáme rajčata, hrášek a na jemno nakrájenou brokolici
 

Kalorické hodnoty

  • Sacharidy: 40,3g
  • Bílkoviny: 6,5g
  • Tuky: 408g
  • Energetická hodnota: 219,6 kcal

Hodnoty jsou orientační pro jednu porci

George XS
20. Únor, 2018

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone
Zatím žádný komentář

Přidej svůj názor