LIVE4LIFE    /    magazin    /    Gnocchi ai funghi

Gnocchi ai funghi

Magazín by George XS • 13. Únor, 2018

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone
Připravte si rychlé, lehké a chutné jídlo z hub s italskými gnocchi, které se mimo správně čtou ňoki a nikoliv gnoči, jak můžeme často slyšet. Dnes tedy ňoky aj fundži.

Čas na přípravu: 20-30 min

Ingredience

  • 2-3 hrsti lesních hub
  • 1/2 šálku smetany
  • 2 st. česneku
  • 2 špetky kmínu, 3 špetky bazalky a hrst petrželky
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 balení bezvaječných Gnocchi (500g)
  • Olej, sůl a pepř

Postup

  1. Do vody si dáme si vařit Gnocchi
  2. Na pánvi rozehřejeme olej
  3. Přidáme směs lesních hub a za stálého míchání opékáme 5-10 minut
  4. Houby osolíme, opepříme, přidáme mletý kmín, sušenou bazalku a balzamikový ocet a dva rozmačkané stroužky česneku
  5. Poté přilijeme 1 dcl vody a půl šálku smetany a na přibližně 10 minut podusíme
  6. Na konec ke směsi přidáme hrst nasekané petrželky, trochu čerstvé bazalky a pečlivě promícháme.
Podávat můžeme s kousky parmazánu a oznobit petrželkou.

Kalorické hodnoty

  • Sacharidy: 90,5g
  • Bílkoviny: 12,8g
  • Tuky: 2,8g
  • Energetická hodnota: 460 kcal

Hodnoty jsou orientační pro celé jídlo (4 porce)

George XS
13. Únor, 2018

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone
Zatím žádný komentář

Přidej svůj názor